Уеб сайт от MarmaLAB

Как се стигна до “Хайде да убием Матилда”?

“Коя е Матилда?” – чудите се сега. “Защо някой би искал да ѝ навреди?” – задавате си логичния въпрос. Е, историята на Х и Х ще ви даде отговори. 

Този сезон “Вива Арте” се завръща с ново “оръжие” в своя театрален арсенал. Лиричната комедия “Хайде да убием Матилда” от Орлин Дяков ще се роди на нашата сцена под музикалната картина на Пламен Мирчев – Мирона. А главни действащи лица ще бъдат Асен Блатечки и Николай Урумов – тайните съставки в рецептата ни за успех. Очакваме ви в залата, за да си подарим заедно едно по-различно изживяване. 

По дирите на една чудата среща… 

Ние от театрална къща “Вива Арте” винаги сме обичали да представяме истории, в които сюжетът, героите и обстановката са специални в своята простота, защото те стигат най-лесно до всеки човек. И “Хайде да убием Матилда” е поредното доказателство за това. 

Историята започва по един наглед обикновен начин – с двама мъже и една пейка в парка. Какво толкова може да се случва между тях? Налудничавите идеи на единия, в комбинация с оръжието на другия, ще доведат до редица интересни случки, породени от действията на една жена. Къде ще ги отведе тяхната емоционалност? Това не е обичайното криминале. И двамата са дошли за нея – за Жената! Защото за единия тя е съпруга, а за другия – любовница. 

Така започва една одисея, колкото мрачна, толкова и комична, колкото вълнуваща и увлекателна, толкова спокойна и естествена, в която битката за надмощие между двамата мъже преминава през нюансите на тъга, смях и  абсурд. Двамата потърпевши обединяват силите си, за да достигнат до идеалната цел, изпълнението на която да ги избави от неволите –  убийството на Матилда. 

Тази история е колкото криминална и психологическа, толкова и реална, а героите в нея ще ви поведат в едно пътуване из бурните им души. Какво ще се случи? Ако нашите подсказки са ви заинтригували, можете да разберете развръзката съвсем скоро.