Уеб сайт от MarmaLAB

Асен Блатечки

Асен Блатечки е определян като сексимвола и лошото момче на българското кино. Обикновено е свързван с кожено яке и кутия цигари, както и с още куп клишета, които той далеч не приема насериозно. За себе си казва, че е просто нормален човек.

Не е номиниран и не е печелил театрални награди, освен „Любимец 13”- този приз се връчва на база гласуване от публиката. Завършва НАТФИЗ през 1996 г., а оттогава до днес може да се похвали с редица реализирани български и чуждестранни актьорски и режисьорки проекти. В професията му изключително много му помагат търпението и упорството – негови отличителни качества. Няма роли, за които да мечтае, би искал да изиграе всичко.

Актьорът не разполага със свободно време заради многобройните си ангажименти в театъра и киното. Почти няма вечер, в която да не играе, но на него това му харесва. Бездействието го влудява и именно затова рядко му се случва да мързелува. Въпреки това намира време да тренира и да поддържа фигурата си, тъй като професията му го изисква.

Вярва, че животът ще му поднесе точно това, от което има нужда. И насладата, с която вече половин век върши всичко, е доказателство, че това явно му се сбъдва.

Актьорите

Театрална къща “Вива Арте” се гордее със своя уникален екип от актьори. Запознайте се с тях!

Вива Арте

ТЕАТЪРЪТ е живо изкуство. ТЕАТЪРЪТ е като ЖИВОТА – пъстролик, смешен и тъжен, случващ се тук и сега.

Последвайте ни