Уеб сайт от MarmaLAB

“Омразна любов”: новата премиера на “Вива Арте”

Когато има юбилей в театрална къща “Вива Арте”, той бива отпразнуван подобаващо. “Омразна любов” има за задача да отбележи 50-ата годишнина на двама от най-популярните и обичани български актьори – Асен Блатечки и Койна Русева. И ще го направи на най-доброто за тях място – на сцената. А вие – нашата публика, ще можете да се превърнете в част от това празненство през новия театрален сезон. 

Когато те се откриват на сцената! 

Историята на българския и световния театър е изпълнена с изключително талантливи актьори, но истинското удоволствие за зрителското око е хармоничното сценично партньорство. Такъв е случаят с Асен Блатечки и Койна Русева. Историята на тяхната обща игра е дълга и изключително успешна – „Тартюф“, „Морска сол“, „Побъркани от любов“, „Вик за любов“, „Лъжата“, „Малко комедия“, „Умопомрачение“ и т.н. На сцената взаимоотношенията им създават неописуема енергия – главоблъсканица от възходи и падения, от привличане и отблъскване – и ако това бяха реални взаимоотношения, тази двойка нямаше да слиза от челните страници на жълтите издания. И “Омразна любов”  е поредното динамично и щуро театрално предизвикателство, в което те ще се впуснат заедно. 

Текстове на Шекспир, Пушкин, Чехов и Жозиан Баласко изискват изключително актьорско майсторство и създават условия за висш актьорски пилотаж.  Достойна задача, с която Асен Блатечки и Койна Русева са способни да справят под режисьорската ръка на Борислав Чакринов, с костюмите, дело на талантливата Мартина Варийска и специалния грим, създаден от вълшебната ръка на София Ракова. 

Героите почти мигновено преминават от състояние на омраза към върховна любов – Лейди Ана и Ричард от „Ричард III“ на Шекспир, Дон Жуан и Ана от „Дон Жуан“ на Пушкин, Катерина и Петручио от „Укротяване на опърничавата“ на Шекспир, Смирнов и Елена Попова от „Мечка“ на Чехов. 

Но спираме дотук! 

Очаквайте “Омразна любов” от 28 септември в театрална къща “Вива Арте”, за да празнуваме заедно хубавите поводи!