Уеб сайт от MarmaLAB

Театърът в празника на виното и любовта

Какво по-хубаво от това да имаме цял един месец, в който спокойно можем да си говорим за любов, да гледаме филми за любов и всичко около нас да е любов? Февруари ни дава възможност не просто да отворим сърцата си, а да го направим, както подобава – с чаша хубаво вино в ръка. 

И ако сега си мислите, че тук е мястото да ви попитаме кой от двата празника ще отбележите – Трифон Зарезан или Свети Валентин, ще ви изненадаме и няма да го направим. Защото знаeм, че виното и любовта вървят ръка за ръка повече от всичко останало на този свят и към избора на всяко от двете трябва да се подхожда с еднакво голямо внимание. 

И това не се отнася само до влюбените двойки, но и до щастливо необвързаните. Празникът на любовта не е само за тези, които вече са я открили, но и за тези, които, подобно на любимата ни Кари Брадшоу, я търсят: „Търся любов. Истинска любов. Абсурдна, всепоглъщаща, да не можем да живеем един без друг, такава любов.“ 

Всяка Любов е едно от малките чудеса на живота.

Въпреки че 14 февруари е само един ден от календара, той умело насища целия месец с една особена енергия, която витае във въздуха. Някои слагат розовите очила и се отдават на нестихващ маратон от целувки и подаръци, докато в същото време други се опитват с всички сили да избягат от всеобщата еуфория на празника. Защото през призмата на всяка съдба, любовта е различна емоция. Но един театрален билет може да обедини всички на едно място – в залата, откъдето често си тръгваме по-замислени, по-спокойни и дори по-обичащи. Защото отговорите на въпросите, пред които любовта може да ни изправи, са всеобща енигма, решението на които търсим на по чаша хубаво вино. 

В главната роля – Нейно Величество Любовта!

Може ли любовта да ни изненада с нещо? Готови ли сме да се надсмеем на нещата, които правим от любов? Колко глупави сме всъщност, когато обичаме? Лъжем ли, или сме напълно искрени? Колко наивни и добри, но едновременно с това зли и остри можем да бъдем към човек, който ни обича и този, когото ние обичаме? Показваме ли достатъчно обич и грижа към половинката си? 

Не можем да пропуснем и въпроса на въпросите: “Как изглежда истинската любов и всеки ли я открива?”, на който едва ли има човек, който да ви отговори толкова прямо, колкото му се иска. 

Тези толкова абстрактни питания придобиват форма, вид и име в момента, в който срещнем Любовта. Често не си ги задаваме или дълго бягаме от отговора, а понякога – такъв просто липсва. Но пък нищо не ни пречи да мислим и говорим за любовта заедно. 

Не чакайте 14 февруари, за да се отдаде на няколко красиви часа, в които главната роля да е нейна – на Любовта, във всичките ѝ причудливи форми, които едновременно обичаме и мразим. Но нека сега вдигнем чаши в Нейна чест – защото на този ден Тя празнува.