Изкуството категорично се е доказало като двигателна сила на света. И докато лятото традиционно е посветено на ваканции, галерии и история, има едно нещо, което липсва във всяко августовско приключение - театърът! Всеки любител на сцената чака с нетърпение започването на новия театрален сезон и за наше щастие, това време настъпи! 

 

“Вива арте” се завръща с нови сили и свежи идеи.

 

През октомври театралната къща дебютира с първото си криминале. “Психо” от Сам Бобрик е една от онези пиеси, за които е най-добре нищо да не знаеш предварително, а да влезеш в залата и да се оставиш да бъдеш изненадан. 

 

Въпреки това трябва да се изтъкне, че Бобрик е автор и на две комедии, част от репертоара на “Вива Арте”: “Умопомрачение” и “Ревност”. С други думи, комедийния му почерк откриваме и в “Психо. Шегите и закачките обаче са на заден план, изместени от драматична мистерия. 

 

„Психо“ проследява объркания живот на Адам Уебстър - изпаднал писател на криминалета, който не може да си плати дори наема. За да изкара малко пари, Адам решава да постави на прозореца си табела, предлагаща гадаене на съдбата срещу 25$. Но той дори не подозира как предполагаемите му ясновидски способности ще променят живота му и вероятно ще спасят кариерата му. А междувременно се озовава забъркан в странни събития, които водят до поредица от необясними убийства. 

 

Разбира се, въпросът, който притеснява всички, е именно кой е убиецът? Използвайки всички съставки в рецептата за перфектно криминале: криминална интрига, напрежение, и неочаквани обрати, Бобрик създава същински шедьовър, с който печели престижната литературна награда „Едгар Алан По“ в жанра мистерия.

 

Категорично "Психо" на Сам Бобрик е същинско преживяване, което задържа вниманието на зрителя до последния момент. Асен Блатечки, Малин Кръстев, Милена Маркова, Стефан Иванов, Асен Лозанов и Катерина Борисова се въплъщават в главните роли и майсторството им идеално се съчетава със заплетения сюжет.  

 

Независимо дали търсите разтоварваща семейна комедия, смях с нотки на екзистенциализъм, или пленителна мистерия, програмата на “Вива Арте” ще удовлетвори всичките ви желания. С новия театрален сезон се завръщат не просто актьорите на сцената, но и вълнението, радостта и възможността да споделяме тези изумителни моменти с тях!

 

Viva Arte