Есента отново е тук и подобно на всяка друга година, и сега тя ни кара да се замислим за предстоящите събития. Септември е границата между горещите летни дни и прииждащата хладна есен. Но освен това, този месец се свързва и с куп други начала, които повечето хора чакат с трепет.

Стартът на новия театрален сезон не прави изключение и той е именно онова събитие, което гъделичка любопитството и “глада за изкуство”. Надяваме се, че обновените афиши ви вълнуват точно толкова, колкото и нас.

И в този ред на мисли е време официално да си кажем: “На добър час и през този сезон!”

Театърът – различен, но отново тук

Трудно е да си правим планове и да поставяме очаквания у зрителите, когато малко неща зависят от нас в тези турбулентни времена. Но пък именно динамиката на времето ни позволи да бъдем гъвкави, смели и да откриваме нови възможности и перспективи, когато всичко изглежда недотам позитивно.

Новият театрален сезон започва отново с разредени спектакли, задължително носене на маски, големи дози дезинфектант, намален капацитет в залите и други противоепидемични мерки. Но това значи само едно – насладата от постановките ще е още по-голяма. Защото такива сме ние, хората – оценяваме нещата, които ни вълнуват, едва когато има опасност да ги загубим.

През изминалите почти две години неведнъж се говореше за изкуството като за “спасителен пояс” на разтревожените хора в наши дни. И този сезон ние отново ще се погрижим да ви дадем “лекарството”, от което имате нужда – бурни емоции и големи дози смях, с които тревогите ще останат някъде отвън, далеч от залата.

Да надникнем зад завесите!

Сигурно всеки от вас се е чудил какво ли става на сцената, когато завесите още не са вдигнати. Е, ние ще ви кажем – тотален творчески хаос, от който често се раждат най-добрите идеи, най-забавните моменти, най-смелите предложения и най-обичаните от вас сцени. Този процес е изключително приятен и за нас самите, но истинската наслада идва в мига, когато залата се напълни и светнат прожекторите.

Този сезон отново ще ви очаква нашият отряд от супергерои в лицето на любимите ви актьори, които през лятото трупаха емоции, опит и учеха реплики, така че през идните месеци да ви очароват с нещо ново. Рамо до рамо с тях неуморни бяха и задкулисните ни магьосници, които не спират да творят нови и нови красоти. Разбира се, на сцената на театрална къща Вива Арте ще може да гледате и някои от най-любимите си заглавия от предишни сезони. Ако нещо ви е впечатлило – заповядайте отново, защото всяка постановка е уникална сама по себе си и именно в нейната неповторимост се крие истинският ѝ чар.

Какво чакате? Запазете своите билети още сега! Доведете някой скептик и му покажете защо театърът е важен. Подарете си приятно време с ценители на живото изкуство. Запалете интереса на близък до вас тийнейджър. Или просто си подарете малко време за себе си. Защото театърът може да ви даде всичко, от което имате нужда. Само трябва да му се доверите.

Viva Arte